VTM

Confronterende televisie: VTM pakt uit met een nieuw programma dat naar de keel grijpt

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Medialaan
Vanaf vanavond start VTM met de Vlaamse variant van het populaire Nederlandse programma 'Steenrijk Straatarm'. In de eerste aflevering ruilen de families Helsen en Pollet een lang weekend van leven. Het eerste gezin moet rondkomen met 40 euro, het andere heeft een budget van een kleine 1.000 euro.

Het is een aangrijpend fragment in de eerste aflevering van 'Steenrijk Straatarm' vanavond. 'Arme' mama Kelly krijgt de tranen in haar ogen wanneer ze in haar tijdelijke nieuwe huis het geld telt dat ze het komende weekend mag uitgeven: 983,27 euro. "Is dat veel, mama?", vraagt één van haar twee zoontjes. "Daar kunnen wij twee maanden van eten", snikt de West-Vlaamse.

Het leven van de familie Pollet is radicaal anders. Die familie uit Herentals woont in een volledig gerenoveerde hoeve. Mama Mieke is een succesvolle architect en gesteld op haar spullen. "Mijn Porsche is mijn hebbedingetje", zegt ze. "Telkens ik me ergens parkeer, neem ik foto's van de auto's die naast me staan, zodat ik weet wie het is als er iets aan scheelt. Ik ben gesteld op materiaal."

'Steenrijk Straatarm', vanaf vanavond om 20.35 uur op VTM!