Bieke Illegems praat over iets afschuwelijks dat haar man Erik Goossens deed: "Teken van zwakte"

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bieke Illegems trekt momenteel door Vlaanderen met een lezing over een delicaat onderwerp. Ze blikt terug op het overspel van haar man Erik Goossens.

"Ik voelde me een bang vogeltje, helemaal alleen op dat grote podium met enkel mijn kwetsbare verhaaltjes om me achter te verstoppen", zegt Bieke Ilegems in Dag Allemaal. "Nu ja, verstoppen is moeilijk wanneer je jezelf in je bloot gat zet."

"Ik lees passages voor uit mijn boeken en vertel openhartig over mijn leven", vertelt Bieke. En dus praat ze ook over het overspel van haar man Erik Goossens. "Ik heb er zeker geen spijt van. Het deed niet alleen mezelf deugd, ik voel dat het ook bij anderen iets heeft losgemaakt. Ik besef nu dat jezelf kwetsbaar durven opstellen een teken van kracht is. Doen alsof je het perfecte leventje hebt en er geen vuiltje aan de lucht is, is een teken van zwakte."

"Hij heeft er geen probleem mee dat ik erover praat. Het gaat over twintig pagina’s in een boek van zeshonderd bladzijden, dus ook in mijn lezingen krijgt het maar beperkte aandacht. Ik praat verder over goed eten, de zoektocht naar geluk en niet perfect hoeven te zijn."