De bomma uit Familie is razend en diep teleurgesteld: "Vernederend hoe ze mij op m'n 93ste behandelen"
PMN
De bomma uit Familie is razend en diep teleurgesteld: "Vernederend hoe ze mij op m'n 93ste behandelen"
Foto: Medialaan

Annie Geeraerts is razend. De 93-jarige actrice speelt al jaar en dag de rol van de bomma in Familie.

Annie Geeraerts was ook uitgenodigd op de boot van Gert Verhulst voor 'Gert Late Night'. Helaas voor haar stak VTM daar een stokje voor. "Ze belden mij om te zeggen dat ik niet mocht gaan", doet Annie haar verhaal in Dag Allemaal.

VTM beweert dat VIER geen toestemming aan hen had gevraagd. "Leugens, wat dat gebeurde wel", is Annie duidelijk. "Ze hadden contact opgenomen met de productie van ‘Familie’ in Lint en die hadden groen licht gegeven. Maar VTM dacht daar dus anders over. (zucht) Kijk, sowieso kan ik daar niet zelf over beslissen. Volgens mijn contract moet ik, als ik iets buiten ‘Familie’ doe, dat aanvragen en een deel van wat ik ermee verdien, afgeven."

Bonnetjessysteem
"Ah ja, er zijn zoveel VTM-figuren die opduiken in allerlei quizzen of panels van andere zenders. Dus ik begrijp echt niet waarom ik niet naar ‘Gert Late Night’ mocht gaan. Wellicht heeft het gewoon te maken met het zogenaamde ‘bonnetjessysteem’, waarbij zenders elkaar een ‘bonnetje’ moeten geven voor elk vast gezicht dat ze van elkaar willen lenen, en had VIER al veel meer VTM-gezichten te gast gehad dan omgekeerd. En toch vind ik het niet eerlijk."

"Ik wil er geen reuzegroot drama van maken, maar ik vond dat zó vernederend. Ik werk bijna dertig jaar voor VTM, ik heb zoveel actes de présence voor de zender gedaan. En allemaal gratis! Die actes de présence horen er natuurlijk wel bij, als schermgezicht. Ik weet het, en ze hóeven mij daar ook niet voor te betalen. Ik heb dat altijd met veel plezier gedaan. Maar als ze mij dan nu zo behandelen... Moet ik 93 geworden zijn om zoiets mee te maken?"

Meer nieuws

Meer nieuws

.