Na 11 jaar praten Marcel Vanthilt en Els De Schepper tepelincident uit: "Ik geneerde me kapot, maar zei niets"

Presentator Marcel Vanthilt (62) kneep elf jaar geleden op een terrasje in de tepels van comedienne Els De Schepper (53). Nu pas wordt het hem duidelijk dat zij er toch meer mee zat dan hij dacht.

Het voorval gebeurde elf jaar geleden, op een Antwerps terrasje. Toen Els De Schepper langs het terras kwam waar Marcel Vanthilt zat, ging ze hallo zeggen. Toen hij opstond, zag hij dat haar tepels door haar truitje zichtbaar waren en kneep hij erin in een opwelling. In een eerder interview een aantal weken geleden liet Vanthilt optekenen dat hij zich "meteen had geëxcuseerd en dat De Schepper er kon om lachen”. “Maar dat was niet het geval”, zegt zij en dus vroeg ze of Vanthilt instemde om het uit te praten in De Standaard.

Excuses van Vanthilt kwamen er al, weliswaar pas na vijf jaar in 2013. Toen was De Schepper te gast in zijn talkshow Vanthilt on tour. “Marcel heeft zich toen live op televisie oprecht geëxcuseerd. Dat heeft toen erg deugd gedaan”, zegt De Schepper. “Maar omdat het op zo’n ludieke manier moest, kwam het allemaal heel luchtig over en leek het alsof ik er zelf niet zo zwaar aan tilde. Het waren ook pre-MeToo-tijden, het kreeg nauwelijks aandacht.”

Voor De Schepper had het incident in die vijf jaar zonder excuses wel grote gevolgen. “Ik verlamde voor een heel lange tijd naar mannen toe. Ik ging gebogen lopen om mezelf te beschermen. Door dat voorval voelde ik me niet meer op mijn gemak bij mannen die ik kende. Ik durfde geen beha’s meer te dragen waar je misschien mijn tepels door zou kunnen zien. Het heeft echt impact gehad op mijn leven. Toen ik dat interview las, dacht ik: hij beseft dat niet.”

Dat bevestigt Vanthilt, al ging er toen in 2008 wel een flits door zijn hoofd. “Ik dacht meteen: maar wat doe je nu, idioot kind. Ik geneerde me kapot, maar zei niets. En Els ook niet. Zij stapte door, ik ging weer zitten. Dat was het. Ik had ook nooit eerder zoiets gedaan, en sindsdien ook nooit meer. Ik loop niet de hele tijd vrouwen in allerlei lichaamsdelen te knijpen omdat ik dat geil vind. Ik had geen idee dat het voor Els veel meer was dan het fait divers dat ik in mijn hoofd had.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.