Siska Schoeters zwaar aangeslagen door wat ze leest over zichzelf: “Echt niet goed van”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
In haar nieuwe programma ‘Durf te vragen’ nodigt Siska Schoeters elke week mensen uit over wie we stiekem veel vragen hebben die we zelf niet durven te stellen.

We oordelen vandaag te snel over anderen, vindt Siska Schoeters. In ‘Durf te vragen’ wil ze dan ook komaf maken met vooroordelen. “Mensen hebben altijd een mening klaar over anderen en willen die graag wereldkundig maken. Ik denk dan: ‘Heb jij ooit met die mensen gepraat? Hoe kan je daar nu iets van vinden?’ Mijn haren komen recht als ik lees dat ‘verslaafden het zelf hebben gezocht’ en dat ‘moslima’s altijd onderdrukt worden door hun mannen’. Er is gewoon te weinig dialoog. Ik hoop eindelijk komaf te kunnen maken met die vooroordelen en de wereld er een beetje mooier te laten uitzien. Of is dat naïef van mij?”

Dat is erg nobel van haar, zeker omdat ze zelf iemand is over wie mensen snel een mening klaar hebben. “Omdat ik een bekende kop heb”, weet Siska. “Onlangs las ik toevallig ergens op Facebook dat ik superarrogant ben. Omdat ik ooit in een vliegtuig geëist zou hebben dat mijn buggy als eerste op de bagageband zou worden gezet. Ik was daar echt een halve dag niet goed van. Zoiets zou ik nooit doen. Mensen verdraaien je woorden snel. Gelukkig kan ik er beter tegen dan vroeger.”