Herman Verbruggen getuigt over bijna-doodervaring tijdens opnames F.C. De Kampioenen: “Nu is het gedaan, dacht ik”
Herman Verbruggen getuigt over bijna-doodervaring tijdens opnames F.C. De Kampioenen: “Nu is het gedaan, dacht ik”
Foto: Photonews

De opnames van ‘F.C. De Kampioenen’ zijn niet altijd zonder gevaar. Dat vertelt Herman Verbruggen (56) aan Ann Van Elsen tijdens haar radioprogramma ‘De familie van Elsen’ op JOE.

Herman Verbruggen vertelt hoe hij bijna verdronk tijdens een scène waarin hij samen met Ann Tuts (Doortje) in een kayak zat. Verbruggen zat samen met Tuts in een kayak voor twee personen. De bedoeling was dat de kayak volledig om zijn as zou draaien, door het water. De twee acteurs zouden de stunt laten uitvoeren door twee ervaren kayakkers. Tuts en Verbruggen zouden enkel – helemaal in het begin - moeten doen alsof hun boot kapseisde. Maar dat gebeurde dus écht. En dat terwijl de twee acteurs vastgegespt zaten in het bootje. “Ann vond al snel een manier om zichzelf onder water los te maken, maar bij mij lukte dat niet”, aldus Herman. “Ik geraakte niet los, maar bovendien dreef de kayak weg op de rivier, terwijl ik er dus ondersteboven aan vast hing in het water.”

“Ik was in grote paniek en de hele tijd gebeurde er niets”, vertelt Verbruggen. “’Nu is het gedaan’, dacht ik. Net toen ik mijn eerste slok binnen had werd de kayak omgedraaid. Die twee ervaren kayakkers waren het water ingerend om te helpen. ‘Amateurs’, denk ik dan. Voor hetzelfde geld was het echt gedaan he. Het is trouwens ook niet bevorderlijk voor je relatie met water. Mij moet je niet in een zwembad gaan onderduwen.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.