Echtgenoot van Kim Clijsters heeft geweldige boodschap nu zij haar comeback aangekondigd heeft: “Dat doe ik voor mijn vrouw en kinderen”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Brian Lynch, de echtgenoot van Kim Clijsters, vindt de comeback van zijn vrouw een “ongelooflijke uitdaging”. Hij staat er volledig achter. Hij heeft haar zelfs van een comeback overtuigd.

De uitdaging die Kim aangaat is enorm en niet te onderschatten zegt Brian Lynch. “De berg die ze moet beklimmen is echt hoog. Tennissen heeft ze op een bepaald moment helemaal achter zich gelaten. Haar focus lag volledig op haar tennisschool, en op haar familie. Ze speelde niet meer dagelijks tennis, verre van. Het wordt dus een ongelooflijke uitdaging, maar het zou echt uniek zijn. Een moeder niet van één kind, maar van een grote familie, die dit doet. Ik sta er helemaal achter en de kinderen ook.” Blake, de jongste, wordt eind oktober drie jaar, Jack over een paar dagen zes. Jada is elf.

Sporadisch en op haar tennis academy sloeg Kim Clijsters nog af en toe tegen de bal. “De laatste twee jaar is ze met de legends naar de grand slams blijven gaan. En altijd als ze thuiskwam zei ze hetzelfde: ‘Ik voel dat ik een speler ben, geen legend’. Waarop ik zei als je je comeback wilt maken, moet je het nu doen.” Cruciaal in het beslissingsproces was vorige winter. Eind november werd Brian Lynch als basketcoach ontslagen bij eersteklasser Spirou Charleroi. “Toen het daar afliep voor mij wist ze ‘als er enige kans is, is het nu’.”

Ondertussen coacht Brian Lynch weer, bij eersteklasser Limburg United en hij laat de ploeg niet in de steek. De Amerikaan stopte in 2009 met basketten bij Antwerp Giants om zijn vrouw volledig te steunen in haar carrière, maar op dit ogenblik denkt hij niet aan stoppen met coachen. Maar wat als ze slaagt in haar comeback. Is hij dan opnieuw bereid zijn eigen carrière op te geven? “Ik zal doen wat mijn familie nodig heeft. Als mijn familie me nodig heeft om te gaan werken, doe ik dat. Heeft mijn familie mij nodig om Kim te ondersteunen als echtgenoot, of hebben mijn kinderen meer hun vader nodig, dan pas ik mij aan.”