Wat een overwinning voor Sven De Leijer: “Geen behoefte meer aan die pillen”

bron: Dag Allemaal/HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Van publieksopwarmer tot een quiz op zondagavond: met ‘Donderen In Keulen’ behoort Sven de Leijer (40) nu echt tot de speerpunten van Eén. Maar de grootste overwinning heeft Sven behaald op zichzélf.

Sven De Leijer getuigde eerder openhartig over zijn ernstige slaapproblemen. Zijn psycholoog waarschuwde hem op een bepaald moment dat hij moest starten met medicatie, omdat het anders fout zou aflopen. Maar die slaappillen neemt hij tegenwoordig niet meer, ook al zei hij vorig jaar nog dat hij zonder pillen de deur niet uitging.

“Ik heb die medicatie echt wel nodig gehad. Als je maandenlang amper twee uurtjes per nacht slaapt... Dat is heel heftig. Een paar bezoekjes aan een slaappsycholoog en medicatie hebben me erbovenop geholpen. Maar ik wilde echt niet afhankel?k worden van een medic?n, dus ik ben bl? dat ik er geen behoefte meer aan heb”, zegt Sven in Dag Allemaal.

Al is het zonder die pillen toch niet altijd makkelijk om de slaap te vatten. “Ik heb nog gemiddeld twee slechte nachten per week, maar die v?f andere, betere nachten compenseren dat meer dan voldoende. Ik voel me weer helemaal ?t en hoop dat nog lang zo te houden.”