VTM

Fans woedend op Evi Hanssen: “Vuile geldwolf”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Het doet al even de ronde dat een aantal bekende Vlamingen slachtoffer zijn geworden van fake news. Het overkwam ook Evi Hanssen.

Twee jaar geleden al stapte Evi Hanssen naar de politie toen haar bekendheid door oplichters werd misbruikt. Er circuleerde plots een nepadvertentie met Evi in de hoofdrol. “Meerdere personen vroegen me plots waar ze mijn schoonheidsproducten konden bestellen”, vertelt de presentatrice in Dag Allemaal. Bleek dat er een val bericht de ronde deed. “Ik was zogezegd gestopt met mijn tv-carrière om me voltijds bezig te houden met mijn eigen antirimpelcrème”, aldus Evi. Het bericht kwam binnen op het nieuwsoverzicht van Facebook en daardoor gingen lezers ervan uit dat het klopte.

Evi Hanssen kreeg dan opeens berichten van mensen die haar zogezegde producten gekocht hadden. “Ik heb ze besteld, wanneer krijg ik ze nu”, las de presentatrice zonder te weten waar mensen het in hemelsnaam over hadden. Het werd zo erg dat mensen die hun geld al kwijt waren door die advertenties, Evi woedend contacteerden. “Wie denk je wel dat je bent, vuile geldwolf”, klonk het bij verschillende fans.