Siska Schoeters moet er absoluut niet van weten: “Wie heeft ooit beslist dat zoiets enkel voor meisjes is?”

bron: Story
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Siska Schoeters (37) is de nieuwste naam in het rijtje bekende mensen met een eigen kledingcollectie. In haar geval gaat het om een kinderlijn die ze uitbracht met het modelabel mundo melocotón.

“Ik speelde al langer met het idee, en via mijn manager kwam ik in contact met Dauwke, de vrouw achter dat Belgische label. Er was meteen een klik. Ze vroeg me om alle kleren van mijn kinderen mee te nemen waar ik blij van word. En dat was de start van een collectie die speels is zonder kinderachtig te zijn, en makkelijk te combineren en te wassen”, zegt Siska Schoeters in Story.

Alle kledingstukken zijn unisex. Siska doet bewust niet aan hokjesdenken, en dat is goed nieuws voor haar zoon Lucien (8). “Ik ben tegen hokjesdenken. Lucien vindt roze bijvoorbeeld supermooi. Eerst had hij schrik voor de reactie van zijn vrienden, juist omdat roze vaak met meisjes wordt geassocieerd. Mijn reactie was: ‘Wie heeft ooit beslist dat een roze trui enkel voor meisjes is? Ook jongens mogen dat dragen!’ Ondertussen vindt hij het eigenlijk een heel coole kleur, ook omdat veel skaters dat dragen.”