Thomas Vanderveken geschokt na wat hij gezien heeft tijdens een wandeling in het park: "Hij was heel agressief"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Thomas Vanderveken is niet te spreken over iets dat hij zondag zag gebeuren. Hij reageert erg verontwaardigd.

Thomas Vanderveken was zondag met zijn gezin en enkele vrienden aan het wandelen in een park. "Op zeker moment zagen we een man voor ons die een meningsverschil had met zijn tienerzoon”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws. “Ik schat dat de jongen een jaar of 13 was. Plots gaf de vader zijn zoon een duw, maar veel te hard en veel te agressief, waardoor de jongen op de grond viel en zelfs nog wat verder tuimelde.”

Ondanks dat zijn zoon nog tegen de grond lag, liep de vader gewoon weg. “Het was een intuïtieve reactie. De tiener was niet gewond, maar had wel pijn en was behoorlijk van zijn stuk. Ik heb gezegd dat het niet mijn gewoonte was om me te moeien met iemands opvoeding, maar dat ik dit geen opvoeding vond. Agressief zijn tegen je kind, tegen om het even wie eigenlijk, vind ik niet kunnen. Daarom hield ik me niet in.”

“Dat mag in België, was onder andere zijn antwoord. Het ergste is: hij heeft gelijk. In de Europese Unie mag je enkel nog in Italië, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië en… België je eigen kinderen slaan”, gaat Thomas verder. "Misschien toch eens iets om in het regeerakkoord te zetten."