Actrice Lynn Van Royen heeft een belangrijke boodschap voor alle vrouwen: “Stop hiermee”
Actrice Lynn Van Royen heeft een belangrijke boodschap voor alle vrouwen: “Stop hiermee”
Foto: Photonews

Lynn Van Royen is met haar dertig jaar de jongste master ooit op het Filmfestival van Oostende. Toch weet de actrice maar al te goed wat ze wil.

Als jongste gastvrouw van het Filmfestival van Oostende koos Lynn Van Royen voor films van vrouwelijke regisseurs of scenaristen voor deze dertiende editie. De actrice beschouwt haar functie overigens als een heel grote eer. “Ik was enorm verrast toen ik een telefoontje kreeg van de organisatie”, aldus Lynn. “Ik heb dan ook niet getwijfeld, maar wel even gedubbelcheckt: ‘Je bent toch zeker dat je mij bedoelt?”, lacht de actrice.

Lynn doopte het thema van deze editie ‘Lading Lady’s’, en die term is heel bewust gekozen. “Je moet de ‘lead’ hebben over je eigen leven”, verklaart de actrice. “Kracht ligt voor mij in durven doen waar je voor staat en je gevoel volgen.” De uitdrukking ‘sterke’ vrouwen weigert Lynn in de mond te nemen, want het woord ‘sterk’ zou te vaak geassocieerd worden met mannen. “En dat is niet nodig”, aldus Lynn Van Royen die vraagt deze term niet langer te gebruiken.

Meer nieuws

Meer nieuws

.