Nederlandse koning Willem-Alexander verrast iedereen: “Dit hadden we niet van hem verwacht”
Nederlandse koning Willem-Alexander verrast iedereen: “Dit hadden we niet van hem verwacht”
Foto: Photonews

Onze koning ­Filip is hem jaren geleden voorgegaan. En nu heeft ook de Nederlandse koning Willem-Alexander (52) zich eraan gewaagd. Aan een baard.

Voor het eerst is koning Willem-Alexander tijdens een publieke activiteit verschenen met stevige beharing op zijn kin. Willem-Alexander en koningin Máxima verwelkomden zaterdag in Terneuzen (Zeeland) het Belgische vorstenpaar Filip en Mathilde. Ze herdachten samen 75 jaar Slag om de Westerschelde. 

Bij aankomst van de koninklijke koppels ging alle aandacht naar Willem-Alexander, die zijn vakantiebaard had laten staan. De Nederlandse koning laat tijdens de zomervakantie zijn gezichtsbeharing groeien. Maar zodra hij weer aan het werk gaat, haalt hij het scheermes boven. De herdenking in Terneuzen was de eerste openbare activiteit na zijn vakantie. “We hadden dit niet verwacht, de baard geeft hem een gevoel van anonimiteit en vrijheid tijdens zijn vakantie”, zegt de Nederlandse koningshuisverslaggever Rick Evers.

Gaat Willem-Alexander voor een nieuwe stijl? Zo ja, dan kan dat gevolgen hebben, aldus Evers. “Hij staat op euromunten, bijvoorbeeld.” De journalist maakt de vergelijking met toenmalig koningin Beatrix. “Van haar wisten we dat ze haar herkenbare kapsel behield. Hoe minimaal ook, zijn baard verandert het silhouet van Willem-Alexander. Dat is volgens mij ook de reden waarom jullie koning Filip geen baard meer heeft, een staatshoofd moet vasthouden aan zijn stijl.”

(Foto: photonews, koning Willem-Alexander en koning Filip in Terneuzen)

Meer nieuws

Meer nieuws

.