Marleen Merckx over de toekomst van ‘Simonneke’ in ‘Thuis’: “Als dat gebeurt, dan zal ik heel erg fier zijn”

bron: Showbizzsite
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Maandag begint op Eén het 25ste seizoen van ‘Thuis’. Simonneke, vertolkt door Marleen Merckx, is er vanaf het begin bij. Ze had een gesprek met Showbizzsite.

Marleen Merckx is trots en blij dat ‘ Thuis’ er na 25 jaar nog altijd staat, met goede kijkcijfers en veel appreciatie van de kijkers. “Laat ons nog maar een paar jaar zo verder doen”, glundert ze. Marleen had oorspronkelijk maar een contract van drie maanden. “Gelukkig is dat anders uitgedraaid. Ik ben daar nog altijd blij om. Ik speel nog altijd graag ‘Frank en Simonneke’. Hopelijk blijft dat nog even duren. We worden natuurlijk een dag ouder, en er moet terecht plaats gemaakt worden voor de jongeren. Die moeten ook aan bod kunnen komen.”

Gaat ze nog 25 jaar voort als Simonneke? “Dat kan moeilijk hé”, lacht Marleen. “Als ik ooit de plaats van ‘ons moe’ of ‘ons make’ zou kunnen overnemen: heel graag. Ik hoop dat het nog even duurt, want ik voel mij nog een beetje te jong om echt al die rol over te nemen. Maar als het zover is: met alle plezier. Als ik ooit, misschien klinkt dat wat pretentieus, de opvolger van ‘ons moe’ of ‘ons make’ mag zijn, dan zal ik heel erg fier zijn.”