Liesbeth Homans is het slachtoffer van een venijnige opmerking over haar uiterlijk: “Tegen een man zouden ze zoiets nooit zeggen”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Liesbeth Homans (46) heeft onlangs de eed afgelegd als minister-president van Vlaanderen. Enkele dagen daarvoor werd ze nog gehospitaliseerd met hartklachten. Na haar eedaflegging werd ze het slachtoffer van een venijnige opmerking.

Liesbeth Homans is de eerste vrouwelijke minister-president van Vlaanderen. “Als historica besef ik het belang hiervan, maar wie mij kent, weet dat ik niet bepaald de grootste feministe ben”, vertelt ze. “Dat ik deze functie nu heb, is niet omdat ik een vrouw ben. Ik was al vice-minister-president, voor de grootste partij van het land. Mijn promotie was dus logisch. Ik zeg altijd: de juiste persoon op de juiste plaats. Ongeacht of het een man of een vrouw is. ”

“Men mag voor een vrouw even streng zijn als voor een man”, vindt Homans. “Maar helaas wordt een vrouw nog te vaak afgerekend op hoe ze eruitziet. Na mijn eedaflegging kreeg ik een mail van iemand die mijn kapsel vreselijk vond. Ik kwam als het ware recht van het ziekenhuis. Tegen een man zouden ze dat niet zeggen, hoor.”