Diepe verontwaardiging na uitspraken van Trump over Melania: “Echt een brug te ver”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Trump heeft zijn vrouw Melania vergeleken met Jackie Kennedy, de legendarische vrouw van president John F. Kennedy. Dat is voor veel Amerikanen een serieuze brug te ver.

In een interview naar aanleiding van zijn 73ste verjaardag, vertelde Trump dat hij het presidentiële vliegtuig nieuwe kleuren zou willen geven: rood, wit en blauw. De huidige lichtblauwe kleur van het vliegtuig vindt Trump maar niks. “Dat babyblauw past niet bij ons”, zei hij daarover.

De huidige kleuren van het vliegtuig werden destijds mee gekozen door Jackie O, de vrouw van president John F. Kennedy. “Ik houd van het concept van rood, wit en blauw”, vertelt Trump. “Dat ziet er veel beter uit. Mensen worden iets erg snel gewoon. En het was Jackie O. en dat is goed, maar we hebben nu onze eigen Jackie O. Het heet Melania.”

Deze vergelijking leidde tot een storm aan reacties. Een commentaar die heel vaak terugkwam, was deze: “Donald Trump heeft een nieuw dieptepunt bereikt door te beweren dat Melania de nieuwe Jackie Kennedy is. Als één recente first lady het verdient om vergeleken te worden met Jackie O., dan is het Michelle Obama wel.”

Ook kreeg Trump ontzettend veel kritiek op zijn woordkeuze. De zin “Het heet Melania” was namelijk geen typfoutje. “Ik heb medelijden met Melania, wiens echtgenoot het woord ‘it’ (‘het’) gebruikt om naar haar te verwijzen. ’Het’ verwijst naar een object, een ding. Niet naar een mens.”, klonk het scherp.

Tags trump