Yvonne Coldeweijer geschokt door ontdekking over ex-K3'tje Klaasje Meijer

door: COS
Klaasje Meijer
Afbeelding bron: Instagram @klaasje_meijer

In 2015 kreeg K3 een gloednieuwe bezetting met Marthe De Pillecyn, Hanne Verbruggen en Klaasje Meijer. Op 27 november 2021 werd Klaasje officieel opgevolgd door Julia Boschman.

Het is eigenlijk bijzonder dat we Klaasje Meijer als 'Klaasje' kennen. "Klaasje Meijer heette nog gewoon Alieke op de middelbare school. Toen ze meedeed met 'K3 zoekt K3' werd ze opeens Klaasje", weet een volger van Yvonne Coldeweijer. "Never knew", reageert een verraste Yvonne.

Haar familie noemt het ex-K3'tje 'Alieke'. "Maar mijn doopnaam en dus ook officiële naam is Klaasje Ietje Meijer”, biecht Klaasje enkele jaren geleden op in de Qmusic-podcast 'De 10 Meest Gegoogelde Vragen'. Klaasjes moeder vond 'Klaasje' eigenlijk niet zo'n mooie naam.

Het was een bewuste keuze om met de naam 'Klaasje' deel te nemen aan 'K3 zoekt K3'. Ook dat vertelde ze destijds in de podcast. "'Klaasje' is met een 'K' en is ook een meer passende naam dan Alieke. Het besef dat het zo’n enorme impact heeft gehad, is wel pas later gekomen", aldus Klaasje.