Meilandjes doen wenkbrauwen fronsen met nieuwe, opvallende deal
PMN
Meilandjes doen wenkbrauwen fronsen met nieuwe, opvallende deal
Foto: SBS Belgium - Play4

De Meilandjes hebben een nieuwe deal gesloten. Een deal die bij velen de wenkbrauwen doet fronsen. Story kwam meer te weten over die deal.

De Meilandjes hebben recentelijk hun bouwplannen voor hun nieuwe woningen formeel gemaakt en zich bij de notaris gemeld.

Uit officiële documenten, in het bezit van het tijdschrift Story, blijkt dat Maxime en haar man Leroy Molkenboer hun bouwplannen op kavel 1 kunnen realiseren voor slechts 1 euro.

Martien en Erica kunnen hun droomwoning op de tweede kavel bouwen voor hetzelfde bedrag. Echter, beide families zijn wel verplicht om jaarlijks een retributie van 7.500 euro te betalen.
(Lees verder onder de foto)

Het betreft hier het recht om een huis te bouwen op de grond, wat niet hetzelfde is als het kopen van de grond zelf. Dit recht wordt ook wel opstal genoemd.

Volgens de Kopen Zonder Kijken-makelaar Alex van Keulen, die de officiële documenten heeft ingezien, betalen de Meilandjes dit bedrag voor het gebruik van de grond.

De twee woningen zullen naast elkaar worden gebouwd op een ruimte vergelijkbaar met een derde van een voetbalveld.

Beide woningen hebben een woonoppervlakte van ongeveer duizend vierkante meter.
(Lees verder onder de foto)

Volgens de ondertekende documenten zijn de Meilandjes verplicht om in hun nog te realiseren woningen maximaal één gezinssituatie per woning te realiseren.

Daarnaast dienen zij de ruimte rondom hun woningen, die momenteel hoofdzakelijk als weiland wordt gebruikt, als siertuin in te richten en te onderhouden.

Dit kan een tegenvaller zijn voor Maxime, aangezien zij in het nieuwe seizoen van Chateau Meiland klaagt over de grootte en het onderhoud van haar huidige tuin.

Meer nieuws

Meer nieuws

.