Jan Smit luidt de alarmbel: “Mijn dochters vinden het niet meer fijn”
PMN
Jan Smit luidt de alarmbel: “Mijn dochters vinden het niet meer fijn”
Foto: House of Entertainment

Jan Smit is naast zanger ook voorzitter van voetbalclub FC Volendam. Het voorzitterschap weegt momenteel zwaar door, zowel bij Jan als bij de rest van zijn gezin.

Jan Smit blijkt niet alleen zijn muzikale talenten te hebben, maar ook een passie voor voetbal. Hij is namelijk de voorzitter van voetbalclub FC Volendam.

Zijn rol als voorzitter begint steeds zwaarder te wegen, zowel voor Jan zelf als voor zijn gezin.

Jan Smit heeft grote plannen met FC Volendam. Hij hoopt dat de club over vijf jaar Europees voetbal kan spelen.

Om dit te realiseren is modernisering echter noodzakelijk. Helaas valt deze vernieuwing niet in de smaak.

Dit zorgt voor de nodige weerstand en strubbelingen. "Dat ik zo van binnenuit word aangevallen, had ik nog nooit meegemaakt!", reageert Jan in Story.

De situatie begint echter zijn tol te eisen bij Jan en zijn gezin. Jan overweegt om op den duur een stapje terug te doen.

Momenteel is de club bezig met een hervorming en dit lijkt redelijk goed te verlopen.

Zodra deze vernieuwing is afgerond, is Jan van plan om af te treden als voorzitter. Hij schat in dat dit binnen ongeveer twee jaar zal gebeuren.

Het voorzitterschap van FC Volendam heeft niet alleen impact op Jan zelf, maar ook op zijn gezin. Zijn twee dochters, Emma en Fem, worden op school regelmatig aangesproken met negatieve opmerkingen over hun vader. 

"Onze dochters zitten op de middelbare school en ze worden regelmatig aangesproken met: Jouw pa kan er niks van! Emma wordt volgende maand dertien en Fem in januari zestien. Als er dan wat geroepen wordt, als er kritiek is op hun vader, vinden ze dat allesbehalve fijn."

Het is duidelijk dat de combinatie van het voorzitterschap van FC Volendam en het persoonlijke leven van Jan Smit zorgt voor de nodige uitdagingen en spanningen. Jan heeft grote plannen met de voetbalclub, maar het lijkt erop dat hij binnen afzienbare tijd een stapje terug zal doen om meer rust te creëren voor zichzelf en zijn gezin.

Meer nieuws

Meer nieuws

.