Hitte blijft nog een tijdje aanhouden, voorspelt Sabine Hagedoren: “Aan de kust gaat het vanaf dan wel iets koeler aanvoelen”
WVDS
Hitte blijft nog een tijdje aanhouden, voorspelt Sabine Hagedoren: “Aan de kust gaat het vanaf dan wel iets koeler aanvoelen”
Foto: VRT 1

Fietsers, wandelaars, iedereen krijgt momenteel energie van de zon, of plaatst zich na een werkdag op een terrasje om te genieten en buiten zijn hartje op te halen. Ook Sabine Hagedoren is zichtbaar tevreden om alleen maar mooi weer aan te kondigen.

“Op maandag was het op veel plaatsen zonnig en mooi weer. Van de kust tot in de Ardennen”, klinkt het bij weervrouw Sabine heel enthousiast.

“Wij zitten momenteel heel goed onder een hogedrukgebied. En geleidelijk aan gaan we vanuit het zuiden nog meer warmere lucht krijgen.”

“Gevolg: de temperaturen gaan de volgende dagen nog wat hoger kunnen klimmen. Het mooie weer blijft nog een tijdje duren, alvast tot het einde van de week.”

“Op dinsdag zal het ochtendgrijs heel gauw weg zijn. En dan kunnen we genieten van zomerse zon en zomerse warmte.”

“Het wordt dan nog een pak warmer dan op maandag, dat verschil gaan we zeker voelen. Temperaturen rond 28, 29 en lokaal misschien zelfs 30 graden.”

“Zowel woensdag, donderdag als vrijdag wordt het mooi, zeer warm met temperaturen rond 28 à 29 graden.”

“Vanaf woensdag krijgen we aan de kust wel een zeebries, waardoor het toch een beetje koeler zal aanvoelen. Maar ook daar behouden we nog 24 à 25 graden.”

“Ook in het weekend blijft het droog. Tot en met zondag dus nog droog en zomers weer”, besluit Sabine Hagedoren haar weerbericht op VRT 1.

Meer nieuws

Meer nieuws

.