Het weer Weervrouw Jacotte waarschuwt voor heel veel sneeuw: “Blijf binnen en doe geen onnodige verplaatsingen”
PMN
Weervrouw Jacotte waarschuwt voor heel veel sneeuw: “Blijf binnen en doe geen onnodige verplaatsingen”
Foto: VRT1

Er is gisteren heel wat sneeuw gevallen en er is nog meer onderweg. Gaat het vandaag dan ook sneeuwen?

“Kijk vandaag zeker uit als je de baan op moet”, waarschuwt weervrouw Jacotte Brokken bij Radio 2. “We krijgen vandaag overigens een heel rustige dag, maar het is écht stilte voor de storm.”

“Het blijft vandaag op de meeste plekken droog en zonnig. Het is wel frisjes, maar het wordt een heerlijke dag om buiten te zijn.”

“Morgen daarentegen wordt het geen goede dag. De mensen aan het KMI zeiden zelfs aan de telefoon om woensdag binnen te blijven en geen onnodige verplaatsingen te doen. Het gaat heel hard sneeuwen in het hele land.”

“In het westen zal het eerder gaan om smeltende sneeuw. Het kan zelfs zijn dat er daar helemaal geen sneeuw valt. In het centrum van het land kan er tot 10 centimeter sneeuw vallen of zelfs nog meer. In de Ardennen kan zelfs 20 centimeter sneeuw vallen bovenop wat er nu al ligt.”

“Morgen gaat ook een pittige dag op de weg worden. De temperatuur liggen rond het vriespunt. Waar het vriest gaat die sneeuw ook blijven liggen.”

“De rest van de week wordt het wel wat rustiger. Die sneeuwzone verlaat het land. Vanaf zondag wordt het terug zacht en regenachtig.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.