Het weer We krijgen een hele week lang hetzelfde weer: ‘Door hogedruk met kern boven de Alpen’
PMN
We krijgen een hele week lang hetzelfde weer: ‘Door hogedruk met kern boven de Alpen’
Foto: Pixabay

Op weergebied zijn we aan een stabiele week begonnen. We krijgen een hele week lang hetzelfde weer.

Een hogedruk met kern boven de Alpen verplaatst zich stilaan richting Oost-Europa. Hierdoor is het weer boven onze contreien stabiel en de stroming continentaal, meldt het KMI.

Vandaag blijft het droog met een vaak versluierde zon. In het westen is er ook wat middelhoge bewolking aanwezig. Een zwakke tot meestal matige zuidenwind brengt maxima tussen 8 en 12 graden.
Morgenochtend is er kans op mist dichtbij de Duitse en Luxemburgse grens. Elders zijn er veel hoge en middelhoge wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking stilaan toe vanaf het westen. 's Avonds kan er plaatselijk wat lichte regen vallen. De maxima liggen tussen 7 en 13 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Woensdag is het vrij bewolkt met eventueel enkele druppels. In de meeste streken blijft het echter droog. De maxima liggen tussen 7 en 10 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag is het zwaarbewolkt met lichte regen bij tussenpozen. We halen maxima van 7 tot 11 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag en zaterdag blijft het zwaarbewolkt. De kans op neerslag is eerder beperkt. De westen- tot zuidwestenwind is goed voelbaar. De maxima in het centrum liggen rond 11 graden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.