Na 'zomerse' dag: Het wordt weer beduidend kouder
LHX
Na 'zomerse' dag: Het wordt weer beduidend kouder
Foto: Pexels

Na een grijze ochtend wordt het vandaag stilaan overal droog, meldt het KMI. Op sommige plaatsen breekt het wolkendek open en kunnen we genieten van de zon.

Het wordt vandaag haast een zomerse dag. De zuidelijke luchtstroom zorgt voor een uitzonderlijk zachte lucht, waardor de maxima in Vlaanderen maar liefst 16 of lokaal 17 graden halen.

Vannacht neemt de bewolking opnieuw toe. Morgen is het alweer zwaarbewolkt, met perioden van regen of buien uit het westen. In de loop van de namiddag kunnen er wel opklaringen ontstaan in het westen van het land.

Zaterdag start wel zwaarbewolkt, maar in de namiddag wordt het dan weer wisselend bewolkt. Zondag krijgen we vrij veel regen: 15 tot 20 liter per vierkante meter in 24 uur. Op maandag is het nog steeds bewolkt, maar blijft de neerslag beperkt tot enkele lichte buitjes.

Regen of niet, één ding is duidelijk: na de extreem hoge temperaturen van vandaag dalen de temperaturen weer drastisch. Morgen liggen de maxima tussen de 11 en 14 graden. Op maandag is dat nog slechts 6 tot 10 graden. De winter is dus zeker nog niet voorbij!

Meer nieuws

Meer nieuws

.