Mooi lenteweer, maar niet voor lang: "Dan is het gedaan"
LHX
Mooi lenteweer, maar niet voor lang: "Dan is het gedaan"
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

De lente is op komst, en dat is te merken aan het weer. Maar voor hoe lang eigenlijk?

Vandaag wordt opnieuw een mooie lentedag, kondigt Bram Verbruggen aan op Radio2. 's Ochtends is er nog lage bewolking, maar in de loop van de voormiddag krijgen we al opklaringen.

"Na de middag ontstaan er een paar stapelwolkjes, maar het blijft wel droog. De meeste zon is voor de kust, en dat bij 15 tot 17 graden. Dus echt wel zacht voor de tijd van het jaar."

"Ook morgen wordt een lentedag. Het is trouwens de eerste dag van de astronomische lente, en dat vieren we met zonnig en zacht lenteweer, 16 à 17 graden en weinig wind."

Ook donderdag is het nog behoorlijk goed weer, met eerst veel wolken, maar na de middag opklaringen. "En dan is het gedaan", aldus Bram.

Vrijdag wordt namelijk winderig en nat. "Hoe het er nu uitziet, zou die regen pas in de loop van de namiddag en 's avonds komen. Maar vrijdag is nog heel veraf, dus het kan allemaal nog veranderen."

"Dit weekend komen we terecht in wat frisser weer, met temperaturen rond 9 graden en ook wel een paar buien, zowel op zaterdag als op zondag. Dat zouden van die voorjaarsbuien kunnen zijn, met eventueel wat hagel of een donderslag." Vooral de eerste buien op zondagochtend zouden weleens wat hagel kunnen bevatten. Het zal dan immers maar 2 graden zijn...

Meer nieuws

Meer nieuws

.