Het weer KMI ziet het somber in: Dit weer staat ons bij start van het nieuwe jaar te wachten
PMN
KMI ziet het somber in: Dit weer staat ons bij start van het nieuwe jaar te wachten
Foto: Pixabay

Het was gisteren een grijze dag. Krijgen we vandaag wel de zon te zien?

Vandaag is het is het vrij winderig en erg zacht. Het wordt zwaarbewolkt tot betrokken met soms langdurige regen, vooral in de Ardennen.

Het wordt nog wat zachter met maxima van 7 graden op de Ardense hoogten en tot 13 graden in het westen. De wind blijft wel aanwezig met rukwinden tot 80 kilometer per uur.

Morgen blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met af en toe lichte regen of motregen. In de Ardennen is het zicht vaak beperkt door de lage bewolking.

Het is niet uitgesloten dat er in het uiterste zuiden van het land tijdelijk enkele opklaringen verschijnen. Het bllijft zacht met 12 graden in het binnenland. Er zijn ook weer rukwinden mogelijk tot 60 kilometer per uur.

Dinsdagochtend trekt er een zwakke storing van west naar oost door het land met wat lichte regen. Aan de achterzijde wordt het droog en verschijnen er opklaringen. De maxima schommelen tussen 7 graden op de Ardense hoogten en 10 graden elders.

Het KMI blikt ook al vooruit naar het weer op de langere termijn. Zo wordt het duidelijk welk weer er ons in de eerste dagen van het nieuwe jaar te wachten staat.

Een westelijke- tot zuidwestelijke stroming blijft het weer bepalen en zorgt vaak voor zwaarbewolkt weer met perioden van (lichte) neerslag. Maxima, meestal rond 7 graden in het centrum van het land.

Meer nieuws

Meer nieuws

.