Het weer KMI waarschuwt nu er nog meer sneeuwbuien in aantocht zijn: “Het kan gevaarlijk worden”
PMN
KMI waarschuwt nu er nog meer sneeuwbuien in aantocht zijn: “Het kan gevaarlijk worden”
Foto: Pixabay (archieffoto)

Er is al wat sneeuw gevallen in het hele land. Wie naar buiten kijkt mag zich verwachten aan een wit sneeuwtaptijt. Het KMI waarschuwt.

Tussen zondagavond en maandagnacht (middernacht) zorgen de sneeuwbuien voor een sneeuwlaag van 1 tot 6 cm in de Ardennen en in de provincies Antwerpen, Limburg en Brabant. In de Hoge Venen kan dit oplopen tot 10 à 15 cm verse sneeuw, of lokaal wat meer, meldt het KMI.

Vandaag is het wisselend tot zwaarbewolkt met winterse buien. De meeste buien vallen in de noordoostelijke landshelft. In Midden-België zijn het eerder buien van smeltende sneeuw of soms zelfs sneeuw, in de Ardennen verwachten we enkele cm verse sneeuw. In het westen en zuidwesten is het vaak droog met vooral in de namiddag kans op opklaringen. De maxima liggen tussen -3 graden in de Hoge Venen, tussen -1 en +1 graden in de Ardennen en tussen +1 en +3 graden in de overige streken. 

Het KMI waarschuwt ook voor gladheid. Er wordt lokale gladheid op de grond verwacht. Deze situatie maakt het voetgangers en fietsers moeilijk. Het wegverkeer wordt vertraagd en kan zelfs gevaarlijk worden. Wees waakzaam.

Meer nieuws

Meer nieuws

.