Jill Peeters doet niet zo'n fraaie weersvoorspellingen
WVDS
Jill Peeters doet niet zo'n fraaie weersvoorspellingen
Foto: VTM

Het weer is wisselvallig met heel veel buien en bewolking. De voorspellingen zien er dan ook niet goed uit.

“Normaal is juli de warmste maand van het jaar, maar dit jaar niet”, is de conclusie die Jill Peeters aan het begin van haar weerbericht maakt. 

“Juni, de maand die alle records verpulverde zal zelfs 2 graden warmer uitkomen dan deze maand. "En het wisselvallige weer waar we in zitten gaat nog een tijd aanhouden. “Op donderdag starten we met een lange periode van regen met veel bewolking.” 

“Vanuit het zuidwesten staat er een vrij krachtige wind. De temperaturen zijn donderdag ondermaats voor de tijd van het jaar, het wordt amper 19 graden.”

“We blijven vrijdag nog altijd een beetje onder invloed van die storingen die over ons land trekken”, voorspelt weervrouw Jill.

“De buien zullen ook nog wat instabieler worden in de loop van de namiddag. Mogelijke onweders kunnen daarvan het resultaat zijn.”

En de temperatuur, die wordt warmer in vergelijking met de povere 19 graden van donderdag. “Het wordt warmer met een temperatuur van 23 graden.”

De voorspellingen voor het weekend zien er niet zo fantastisch uit. “Tijdens het weekend blijven we met wisselvallig weer zitten.” 

“Op zaterdag houden we vast aan 23 graden. Wel mogen we ons verwachten aan een reeks buien, zeker in de namiddag.”

“Op zondag valt er nog af en toe een bui bij 21 graden. Opvallend is dat in de loop van de dag de wind zal beginnen aanwakkeren.”

“Maandag zal opnieuw een zwaar bewolkte dag worden met periodes van regen. Het zal dan ook koeler aanvoelen bij 20 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.