Hoe lang gaan we nog kunnen genieten van deze tropische temperaturen? Weervrouw Sabine Hagedoren geeft klaar en duidelijk antwoord
WVDS
Hoe lang gaan we nog kunnen genieten van deze tropische temperaturen? Weervrouw Sabine Hagedoren geeft klaar en duidelijk antwoord
Foto: VRT 1

We gaan nog enige tijd in een tropische nazomer blijven voorspelt Sabine Hagedoren in haar weerbericht op VRT 1. Maar niet elk land heeft zoveel geluk.

Op dinsdag werd op veel plaatsen de kaap van 30 graden al gehaald. Volgens weervrouw Sabine Hagedoren is dat niet zo uitzonderlijk te noemen voor begin september.

“Niet alleen zomerse warmte dus, her en der zelfs tropische warmte”, noemt Sabine het warme weer momenteel.

“Ook de komende dagen blijft het zonnige en warme weer aanhouden. Dat is niet zo voor Griekenland, waar ze al heel veel neerslag te verwerken kregen en dat gaat voor hen zeker aanhouden tot donderdag.”

“Het weer zit als het ware geblokkeerd. Een depressie boven Griekenland, blijft daar maar rondjes draaien”, verklaart Sabine de extreme toevoer van regen in Griekenland.

“In Griekenland krijgt men nu zoveel water te verwerken als normaal in een gans jaar.”

“Op woensdag krijgen we zon van ‘s morgens tot ‘s avonds. Op verschillende plaatsen gaat de temperatuur opnieuw richting 30 graden.”

“Aan zee is het ook 27 graden, maar in de loop van de dag kan een zeebries daar verkoeling brengen.”

“De rest van de week blijft dit zomerse weer van de partij, inclusief het weekend. Met nog steeds temperaturen rond 30 graden.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.