Het weer Het ziet er niet zo goed uit: 'Koufront gaat over ons land trekken met intense regen’
PMN
Het ziet er niet zo goed uit: 'Koufront gaat over ons land trekken met intense regen’
Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

De sneeuw hebben we intussen achter ons gelaten. Die is alweer gesmolten. De temperatuur is ook een stuk hoger dan vorige week.

Vandaag zorgt een koufront voor wat intensere regen. De regenzone trekt echter snel over het land en rond of kort na de middag steekt ze de grens met Duitsland over. Na de doortocht ervan krijgen we snel brede opklaringen en wordt het zelfs zonnig. De maxima liggen tussen 7 graden in de Hoge Venen en 10 of 11 graden in Laag-België. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest, ruimend naar noordwest.

Morgenochtend is het eerst zonnig met lichte vorst en kans op nevel of (aanvriezende) mist. Overdag komen er vooral over de noordelijke landshelft meer hoge en middelhoge wolken voor. Het wordt minder zacht met maxima van 3 graden in de Oostkantons tot 7 graden aan zee. De wind waait meestal zwak uit zuidelijke richtingen.

Ook zondagochtend start op meerdere plaatsen met lichte vorst. Het blijft nog steeds droog met zonnige periodes en hoge wolkenvelden. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Meer nieuws

Meer nieuws

.