Het ijskoude weer beu? Er komt een drastische weersverandering aan
PMN
Het ijskoude weer beu? Er komt een drastische weersverandering aan
Foto: Pixabay

We hebben al enkele ijsdagen op rij achter de rug. Krijgen we vandaag ook weer een ijsdag?

Vandaag is het grijs met veel lage wolken en 's ochtends kans op lokale (aanvriezende) mistbanken. Het blijft overwegend droog. In het uiterste zuiden van het land kan de zon af en toe tevoorschijn komen. De maxima liggen tussen -1 à 0 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 7 graden aan de kust en tussen 1 en 5 graden in de andere streken. 

Morgen wordt grijs met aanvriezende mist en nevel in de ochtend, vooral in de Ardennen. Het blijft grotendeels droog met evenwel kans op af en toe een druppel of vlokje. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +5 of +6 graden aan zee, rond +4 graden in het centrum van het 
land. De wind zal matig zijn uit het westen tot noordwesten.

Zondagochtend start opnieuw grijs met vooral in de Ardennen aanvriezende mist en nevel. In de namiddag zou de bewolking moeten breken. Anderzijds is er kans op enkele winterse buien, vooral in Hoog-België. De maxima schommelen tussen -1 en +6 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten tot het westen in het binnenland en vrij krachtig uit het noordwesten aan zee.

Het KMI blikt ook al vooruit naar het weer voor de komende twee weken. Het gaat opnieuw wat warmer worden.

Een zuidwestelijke stroming zou zich over onze streken moeten ontwikkelen en regelmatige neerslaggebieden moeten aanvoeren. In het centrum van het land zullen de maxima aanvankelijk rond 4 graden schommelen en geleidelijk stijgen tot waarden rond 8 graden. De kansen op nachtvorst nemen bijgevolg af naarmate de periode vordert.

Meer nieuws

Meer nieuws

.