Frank Deboosere toch niet gerust in hoeveelheid sneeuw die er vandaag komt: “Wees voorzichtig”
PMN
Frank Deboosere toch niet gerust in hoeveelheid sneeuw die er vandaag komt: “Wees voorzichtig”
Foto: Het Journaal

Al een hele week gaan de weersvoorspellingen hoofdzakelijk over vandaag. Er zou een sneeuwbom op ons afkomen, gisteren bleek het dan toch niet allemaal zo erg te zijn.

Een kleine verschuiving op de weerkaarten gaat vandaag maken dat we heel veel sneeuw krijgen of niet. Er gaan ook plaatsen zijn in het land waar het vandaag niet zal sneeuwen. Er is dus nog veel onduidelijkheid.

Frank Deboosere gunt ons een blik op de recentste weermodellen. Die voorspellen wel heel wat sneeuw voor vandaag. De weerman waarschuwt dan ook iedereen: “Wees voorzichtig”, klinkt het.

“Er trekt een sneeuwzone langzaam van west naar oost”, legt Frank uit op zijn Instagram. Daar kan behoorlijk wat sneeuw uitvallen.

“Het is mogelijk dat er 10 centimeter sneeuw kan vallen”, gaat hij verder. “Dat kan het geval zijn in de provincies Henegouwen, Brabant, Limburg en de Ardennen. In het noorden en aan zee gaat er veel wat sneeuw vallen.”

“In de provincie Luxemburg is ijzel en aanvriezende mist mogelijk. De temperaturen liggen in de buurt van het vriespunt.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.