Eén prachtige, zonnige dag deze week: "Temperaturen tot 17 graden"
LHX
Eén prachtige, zonnige dag deze week: "Temperaturen tot 17 graden"
Foto: foto: Pixabay (archieffoto)

Maandag is een erg sombere dag geweest. Er is echter beterschap op komst, al is die tijdelijk.

Vandaag is er nog altijd een beetje kans op buien, vooral in het oosten van het land, vertelt Jacotte Brokken op Radio2. "In het westen en het centrum zou het in de voormiddag al ietsje droger moeten zijn, maar nog altijd wel grijs."

"Vanaf de namiddag komt er een nieuwe regenzone aan vanaf het westen. Die trekt de rest van de namiddag door het land en komt in de namiddag ook eventueel in het oosten aan." We halen temperaturen van 10 à 11 graden.

Morgen begint de kans op neerslag af te nemen. Er valt misschien nog wat uit de lucht, bij temperaturen tot zo'n 14 graden. "En op donderdag wordt het feesten", aldus Jacotte.

"Zonnig en droog weer, en temperaturen tot – hou je vast – 17 graden. Dat is écht wel te warm voor de tijd van het jaar, maar het wordt genieten. Het wordt echt een zonnige dag, met misschien wat hoge wolken."

De pret is echter van korte duur. "Vanaf vrijdag is het opnieuw regen wat de klok slaat, en in het weekend ook. Maar het blijft wel zacht, zo'n 16 graden op vrijdag en 14 graden in het weekend."

Meer nieuws

Meer nieuws

.