'Familie'-kijkers geschokt door wat ze te zien krijgen: "Gaat erover"
LHX
'Familie'-kijkers geschokt door wat ze te zien krijgen: "Gaat erover"
Foto: VTM

Al maandenlang kampt Raven, het 'Familie'-personage van Aaron Blommaert met een drugsverslaving. Telkens als er hoop lijkt te zijn, gaat het nog meer bergaf met hem.

De drugsverslaving van Raven heeft al voor heel wat heftige momenten gezorgd. Zo zien we deze week hoe Raven een gesprek heeft met zijn moeke Brigitte (Janine Bischops).

"Ik denk soms: zou een afkickkliniek toch niet beter zijn?", oppert zij. "Want je hebt toch echt wel wat hulp nodig." "Ik krijg alle hulp die ik nodig heb, moeke", is Ravens antwoord. "Chloé en ik kunnen elkaar helpen om ons te herpakken."

Dat het nog steeds geen haar beter met hem gaat, wordt meteen daarna echter duidelijk. "Ik heb mijn portefeuille niet bij, kan jij even voorschieten?", vraagt hij aan Brigitte, wanneer hij een drankje wil betalen. "Voorschieten? Ik trakteer!", antwoordt ze.

Zogauw ze haar portefeuille opent en Raven de briefjes van 50 euro ziet zitten, grist hij die eruit en rent hij weg. Brigitte blijft in shock achter.

Ook de kijkers van 'Familie' zijn even van hun melk. "Amai amai, Raven...", reageren ze op sociale media. "Ik zakte haast door mijn zetel!" "Het is heel raar en eng om hem zo te zien." "'t Gaat erover." "Hij mag nu wel eens stoppen en zich herpakken."

Volgens sommigen gaat het allemaal wel héél ver, maar er zijn ook kijkers die het een goede keuze vinden van de makers. "Sommigen vinden het shockerend dat dit aan bod komt in 'Familie', maar dit is echt wat verslaafden doen. Mensen moeten dat eens onder ogen durven zien", verdedigen ze hen.

"Hier kunnen jongeren iets uit leren en ouders ook. Ik vind het super dat 'Familie' de waarheid op het scherm durft brengen." "Mooi dat dit in de serie wordt verwerkt, al is het geen aangenaam thema."

Er is één ding waarover iedereen het eens is: de buitengewone acteerprestaties. "Topacteurs", klinkt het aan alle kanten. "Net echt... goeie acteur!" "Geloofwaardig geacteerd van twee toppers."

Meer nieuws

Meer nieuws

.