Wie gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival? Deze artiesten wagen hun kans in 'Eurosong 2023'
COS
Wie gaat voor België naar het Eurovisiesongfestival? Deze artiesten wagen hun kans in 'Eurosong 2023'
Foto: Photonews

Wie er naar het Eurovisiesongfestival gaat, mag Vlaanderen komend voorjaar beslissen. De VRT organiseert dan de preselecties 'Eurosong 2023' op Eén.

Uit alle inschrijvingen werden zeven artiesten gekozen. Zij nemen deel aan 'Eurosong 2023' met twee zelfgekozen nummers. Wie er uiteindelijk naar het Eurovisiesongfestival mag, wordt duidelijk tijdens een denderende liveshow in Paleis 12 op zaterdagavond 14 januari.

De eerste kandidaat zal bij velen een belletje doen rinkelen: Ameerah. Ze werd ontdekt tijdens haar deelname aan 'Idool' in 2003 en nam al een jaar later al eens deel aan 'Eurosong'. Ze schreef de afgelopen jaren songs voor onder meer Jennifer Lopez, Jay Sean en DJ Tiësto.

Ook Chérine kennen we al. Zij nam in 2017 deel aan 'The Voice van Vlaanderen'. In 2019 en 2022 nam ze deel aan 'The Voice France, La plus belle voix'. Kandidate gala dragot kennen we als winnares van 'The Voice Kids'. Gustaph en Hunter Falls leren we binnenkort beter kennen.

Ten slotte zijn ook de twee namen die al de ronde deden van de partij: Loredana en The Starlings. Loredana nam al eens met Pat Krimson deel aan 'Eurosong' met 'She's After My Piano'. Tom Dice van The Starlings werd in 2010 dan weer mooi zesde tijdens het Eurovisiesongfestival met 'Me & My Guitar'.

https://www.instagram.com/p/CksGsydMvXS/?utm_source=ig_web_copy_link

Meer nieuws

Meer nieuws

.