"Wie in de buurt van de schaduw van Martine Tanghe kwam, werd genadeloos afgeblaft"
COS

Nederland was afgelopen week in rep en roer. Er werd een onaangenaam beeld van presentator Matthijs van Nieuwkerk geschetst.

Mathijs van Nieuwkerk zou een toxische werksfeer gecreëerd hebben tijdens zijn immens populaire programma 'De Wereld Draait Door'. Ook in Vlaanderen blijkt er sprake te zijn geweest van tv-figuren die werknemers angst inboezemden.

"Martine Tanghe, ook geen gemakkelijke geweest", klinkt het voorzichtig bij 'De Mediawatchers'-host Robin Vissenaekens. "Nu ben je heel eufemistisch", merkt Mark Coenegracht op. "Ik denk dat de dag dat Martine vertrokken is op de VRT men her en der de vlag heeft uitgehangen."

Verhalen over Martine zijn nooit naar buiten gekomen. "Want zij was natuurlijk de lieveling van half Vlaanderen. Maar achter de schermen was ze een zeer eigenzinnige, centristische vrouw, die alleen haar eigen beeld zag en daar alles voor liet sneuvelen", weet de journalist.

"Iemand die in de buurt van de schaduw van Martine kwam, werd genadeloos afgeblaft", klinkt het nog. Martine zou zich wel geëxcuseerd hebben voor haar gedrag. Maar: "Veel te laat", oordeelt Mark in de HLN-podcast.

Meer nieuws

Meer nieuws

.