Vreselijk wat Gilles De Coster overkomt: "Loeiende eikels"
LHX
Vreselijk wat Gilles De Coster overkomt: "Loeiende eikels"
Foto: VRT

Vanaf deze zondag is Gilles De Coster weer op post in 'De Mol'. Bij de kijkers is hij erg geliefd, maar ook hij wordt soms geconfronteerd met haatreacties.

Afgelopen zomer was Gilles De Coster te gast bij Wim Lybaert in 'Zomeravonden'. Daar had hij het onder meer over het overlijden van zijn moeder. Hij was toen amper 11 jaar.

Het was een mooi gesprek, maar dat vond niet iedereen. Volgens Gilles werden zijn uitspraken gereduceerd tot sappige quotes, waardoor hij klonk als een zielig jongetje dat zijn mama was verloren.

"Het heeft er zelfs toe geleid dat ik redelijk wat haatmail heb ontvangen na de uitzending", vertelt hij in Humo. "Ik zou in 'Zomeravonden' hebben gekoketteerd met mijn verdriet. 'Moet je nu echt komen huilen op tv? Onnozelaar!'"

Hij voelt zich aangevallen in een wezenlijk deel van zijn persoon, waarover hij tegen Wim nochtans zonder veel drama had verteld. Hij heeft voor zijn haters dan ook een niet mis te verstane boodschap.

"Als je mijn kop niet wil zien: no stress, ik ben het roerend met je eens. Maar dat ik godverdomme zou koketteren met mijn verdriet, of wat er is gebeurd in mijn familie? Ik kan zulke mensen niet tegenhouden, maar ik kan hen wel loeiende eikels noemen."

Meer nieuws

Meer nieuws

.