Tom Waes openhartig over groot verlies: "Zo onwezenlijk"
LHX
Tom Waes openhartig over groot verlies: "Zo onwezenlijk"
Foto: Photonews

Een trieste boodschap voor de kijkers van 'Restaurant Misverstand'. Ingrid, die deelnam aan de vorige editie, krijgt eind deze maand euthanasie. Bij Tom Waes maakt het nieuws pijnlijke herinneringen los.

Tom Waes was goed bevriend met Marieke Vervoort, die ook bekend was onder de naam Wielemie. Zij koos in 2019, na een lange en pijnlijke strijd, voor euthanasie.

Tom en Marieke leerden elkaar kennen in 'Wauters vs. Waes'. "Ik ben haar blijven volgen en ben heel vaak bij haar thuis geweest", vertelt Tom op Radio 2.

Op de dag van Mariekes euthanasie was hij erbij. "Ze had aan mij gevraagd of ik er tot het einde wilde bij zijn", getuigt hij. "Ik ben vertrokken toen de dokters binnenkwamen."

"Het is onwezenlijk. Ik ben nog met haar in haar slaapkamer geweest, en we hebben eigenlijk nog heel hard gelachen. Ze heeft me ook gevraagd of ik een aantal dingen wilde doen op haar begrafenis. En dan hebben we een glas champagne gedronken en afscheid genomen."

Hij herinnert zich goed hoe absurd de situatie aanvoelde. "Je zegt dag en je vertrekt. En een half uur later krijg je telefoon..."

Of hij zelf ook euthanasie zou overwegen? "Ik weet dat echt niet. Ik denk niet dat ik zal weten totdat het moment daar is."

Meer nieuws

Meer nieuws

.