Tom Waes heeft groot nieuws over 2024
LHX
Tom Waes heeft groot nieuws over 2024
Foto: GoPlay

Tom Waes is niet alleen bij ons razend populair, ook Nederland heeft hij veroverd. Zijn succes legt hem uiteraard geen windeieren.

Eerder deze maand kwam het nieuws dat Tom Waes het speerpunt zou worden in een unieke samenwerking tussen VRT en het Nederlandse NPO. Dat levert hem niet alleen flink wat geld op, maar ook heel fijne perspectieven.

Het maakt immers duidelijk dat de twee omroepen grootse plannen met hem hebben. De komende drie jaar zal Tom met productiehuis De Mensen maar liefst vijf programma's maken. Dat worden twee fictie- en drie non-fictieprojecten. 

Het is dan ook geen verrassing dat hij het momenteel flink druk heeft. "Ik voel dat ik veel aan het doen ben", vertelt hij op MNM aan presentatrice Julie Van den Steen. Hij is bezig met drie programma's die in 2024 zullen uitkomen.

Wat die programma's juist zijn? Het eerste is alvast een nieuw seizoen van 'Kamp Waes', waarin gewone burgers deelnemen aan de proeven van de special forces.

Over de andere twee kan hij nog niet zoveel zeggen. Het andere non-fictieprogramma, dat in België én Nederland zal worden uitgezonden, heeft de werktitel 'Kalm Waes' gekregen. "Ga je dan ergens op een yogamatje zitten en superkalm zijn?", vraagt Julie hem. "Dat zou kunnen", is zijn mysterieuze antwoord.

Het enige dat hij al kan verklappen, is dat de Universiteit van Gent voor het programma drie maanden lang zijn telefoongebruik heeft gevolgd. Dat was best confronterend. "Ik begin altijd met iets praktisch – de gps of een bankapp – maar dan volgen twintig minuten op Instagram, een kwartier op Facebook..."

Het derde programma, tot slot, is een fictiereeks. Een nieuw seizoen van 'Undercover' is het niet, die reeks is afgelopen. Wat we dan wel kunnen verwachten? "Het gaat over een vader die geconfronteerd wordt met zijn dochter en op een moeilijk punt in zijn leven staat", aldus Tom.

Meer nieuws

Meer nieuws

.