Sven De Leijer komt tot aangrijpend besef na verlies ongeboren zoontje
LHX

Sven De Leijer werkt niet alleen als presentator, maar ook als publieksopwarmer. Hij heeft naar eigen zeggen een erg goede relatie met het publiek.

Vorig jaar was een erg moelijk jaar voor Sven De Leijer. "We zijn ons zoontje verloren in de laatste rechte lijn naar de bevalling", vertelt hij op Radio 2. 

"Het was niet zo heel lang voor de opnames van 'Vrede op aarde', het eindejaarsprogramma dat ik maak. We hebben heel lang getwijfeld of ik dat zou presenteren of niet. Het is mijn lief die zei: 'Presenteer dat maar, want anders ga je je nog slechter voelen.'"

Dat liep uiteindelijk verrassend goed. "Ik had er geweldig veel schrik voor en voelde mij verschrikkelijk, tot ik voor dat publiek stond en besefte dat ik gewoon eerlijk moest zijn", herinnert Sven zich. 

"Ik heb voor die honderd man eerlijk verteld wat er ons is overkomen en waarom wij dachten dat het de beste oplossing was voor mij om voor dat publiek te staan. Door dat te vertellen en te voelen dat het publiek mij zoveel liefde gaf, heeft dat voor mij heel veel gedaan. Ik ben elke opname van 'Vrede op aarde' begonnen met mijn verhaal te doen en dat heeft een helende functie voor mij gehad."

"Het publiek is door de jaren heen echt mijn grootste bondgenoot geworden", concludeert hij. 

Meer nieuws

Meer nieuws

.