Eurovisiesongfestival ‘The Starlings’ steken hun ambitie om naar het Songfestival te gaan niet weg: “Dat zou het mooiste zijn“
WVDS

Dit jaar zal via het programma ‘Eurosong 2023’ op VRT gekozen worden wie onze Belgische eer mag verdedigen op het echte Eurovisiesongfestival in Liverpool. Iemand die al ervaring heeft op het Songfestival podium is Tom Dice van ‘The Starlings’. Deze keer wil hij graag samen met Kato zo hoog mogelijk scoren. (Video-interview onderaan)

Tom, jij deed in 2010 al een keer mee met ‘Me and My Guitar’ en werd zesde. Wat is nu de ambitie?

Tom: Onze ambitie is natuurlijk om zo hoog mogelijk te scoren en het mooiste zou zijn om nog een plaatsje hoger te eindigen dan toen. Daar gaan we alles aan doen als Vlaanderen kiest dat we mogen gaan.

Zijn er dingen die je nu anders zou aanpakken gezien je vorige ervaring?

Tom: Ik zou heel veel hetzelfde aanpakken, want het was een toffe tijd. Ik was heel goed voorbereid. Ik zou er net als toen samen met Kato voor kiezen om de vele interviews zoveel mogelijk te bundelen. 

Het voordeel is dat je dan nog genoeg rust hebt tussen de repetities en de interviews om te bekomen en je rust te bewaren voor wat echt telt. En dat zijn die drie minuten op het podium. 

Zijn er zaken die jullie doen om in de opperste concentratie het podium te betreden?

Kato: Vooral het moment net voordat we op het podium moeten gaan, heb ik niet graag dat mensen nog veel vragen stellen of me kunnen afleiden, zodat ik mijn focus kan behouden. 

En met ons optreden in Paleis 12 moeten we goed in ons nummer kunnen kruipen. Op dat ogenblik moeten we helemaal in het moment kunnen zitten en dan gaat het voor mij geslaagd zijn. 

Eurosong 2023: van maandag 9 januari een week lang om 19.40 uur op Eén en VRT MAX.  De liveshow op 14 januari vindt - met publiek - plaats in Paleis 12, in Brussel en wordt uitgezonden op Eén en via VRT MAX.

Meer nieuws

Meer nieuws

.