Thuis Makers van ‘Thuis’ reageren na de kritiek: “Vanwaar plots al die seks?”
PMN
Makers van ‘Thuis’ reageren na de kritiek: “Vanwaar plots al die seks?”
Foto: VRT1

Een oude bekende is terug in ‘Thuis’. De 25-jarige Elise Roels kruipt opnieuw in de huid van Emma. Het werd een binnenkomer van formaat.

De wereldreis van Emma is ten einde. Met haar terugkeer zorgde ze meteen voor een bommetje. Zij blijkt het model te zijn voor wie Dries al enige tijd betaalt.

Dat konden de kijkers dinsdagavond ontdekken. Emma is nu fans op FansOnly (de variant van ‘Thuis’ op ‘Only Fans’). Dries betaalt om haar uit de kleren te zien gaan. Pikant detail is Dries de vriend is van haar moeder Judith.

Het valt op dat er meer seks in ‘Thuis’ is geslopen de laatste tijd. “We zijn er niet op uit om een XXX-versie te maken van ‘Thuis’”, zegt Peter Bouckaert, managing director van Thuishuis, in Het Nieuwsblad. “Seks en erotiek zijn een vast ingrediënt van de reeks sinds het prille begin.”
(Lees verder onder de foto)

“Als je een dagelijkse fictiereeks maakt, probeer je spraakmakend te zijn, dus je mag niet blind zijn voor wat er in de maatschappij gebeurt. We zijn niet uit op gratuit sensatie, we proberen zulke verhalen te laten vertrekken vanuit het personage. Welk effect heeft het op hen?”

Maar er kijken ook kinderen mee naar ‘Thuis’. Verschillende ouders hebben al laten dat ze absoluut niet meer vinden kunnen. “Vergeleken met wat ze op de sociale media kunnen aantreffen is ‘Thuis’ erg braaf”, gaat Brouckaert verder.

“We waken daar erg over. Expliciete beelden zijn er niet ofwel heel kort. De scenaristen werken heel veel met suggestie. De volwassen heeft door wat er gebeurt, maar de kinderen? Zij zien dat niet.”

Meer nieuws

Meer nieuws

.