Lucien maakt het mama Siska Schoeters niet makkelijk: "Dan slaat hij met de deuren"

door: COS
Siska Schoeters aan een meer
Afbeelding bron: Photonews

Siska Schoeters maakte een jaar geleden haar breuk met Tomas De Soete bekend. Het ex-koppel kreeg twee kinderen samen: Lucien en Minnie. Tomas heeft met Martha en Leon al twee oudere kinderen.

Lucien is intussen elf jaar oud en zit in het zesde leerjaar. Siska Schoeters merkt dat hij stilaan begint te puberen. "Ik zeg hem heel vaak: 'Oké, Lucien, voor jou is het nieuw wat er nu komt, maar voor mij ook en voor papa ook, want jij bent ons eerste kindje dat begint te puberen", zegt Siska bij '22 Minuten Stomme Vragen' van MNM.

Siska maakt haar zoon ook duidelijk dat ze soms dingen zal doen die verkeerd zijn. "Want ik moet leren hoe ik met een puberend kindje moet omgaan en hij moet leren hoe het is om te voelen dat alles verandert. 'Laat ons proberen om het samen te doen, zo goed mogelijk.'"

Siska beseft dat dat niet altijd zal werken met een puber. "Maar het is nog maar pas begonnen. We kunnen nog praten", lacht ze. "Ik probeer veel dingen uit te leggen: 'Ik hoop dat je snapt dat ik het even niet weet, dus laat ons het even wegleggen tot we samen een oplossing vinden.' Dan loopt hij kwaad weg en slaat hij met de deuren", lacht ze.