Junior Planckaert deelt slecht nieuws: “Mentaal een grote domper”
PMN
Junior Planckaert deelt slecht nieuws: “Mentaal een grote domper”
Foto: Photo News

Junior Planckaert laat er geen twijfel over bestaan. Hij en Pauline De Vos zijn echt nog wel een koppel. Zij zal ook weer opduiken in het nieuwe seizoen van ‘Château Planckaert’.

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor Junior Planckaert'. Na een zware crash tijdens een rallywedstrijd in Ieper brak hij zijn ruggenwervel en moest hij vijf maanden herstellen.

Nu, aan het einde van het jaar, is Junior echter terug en klaar om zijn passies weer op te pakken.

Eén van zijn grote liefdes is de muziek. Junior is al van jongs af aan gefascineerd door drummen en heeft zelfs een drumstel als cadeau gekregen voor het eindejaar.
(Lees verder onder de foto)

Hij kan niet wachten om weer achter de drums te zitten en muziek te maken. Binnenkort zal hij zelfs deel uitmaken van de theatertournee van zijn familie, waarin hij voor de muzikale noot zal zorgen.

Naast muziek, heeft Junior nog een andere grote passie: rallyrijden. Helaas zorgde zijn crash in Ieper ervoor dat hij maandenlang uit de competitie moest stappen.

Gelukkig is zijn rug inmiddels bijna volledig hersteld en durfde hij het afgelopen weekend weer achter het stuur te kruipen voor zijn eerste rally sinds het ongeluk.

Hoewel zijn fysieke herstel goed verliep, merkte Junior dat hij mentaal nog niet helemaal klaar was voor de race. "Fysiek ging alles goed, maar mentaal niet”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

“Het was al moeilijk om in mijn gedachten weer in die racewagen te kruipen na die zware crash, dat ging gepaard met toch wat schrik."

"En dan was het door de hevige regen nog een vettige rally ook, waardoor we twintig minuten zijn vast te komen zitten en we het klassement niet gehaald hebben. Dat was mentaal echt een grote domper.”
(Lees verder onder de foto)

Ondanks de tegenslagen blijft Junior echter positief. Hij erkent dat het mentaal nog even wennen is na zijn herstel en dat hij nog wat tijd nodig heeft om volledig weer vertrouwen te krijgen in het rallyrijden.

Maar hij heeft er vertrouwen in dat hij dit zal overwinnen en zijn passie voor racen weer volledig kan oppakken.

Junior Planckaert sluit het jaar af met gemengde gevoelens. Aan de ene kant is hij blij en dankbaar dat hij zijn drumstel weer kan bespelen en dat zijn rug bijna volledig hersteld is. 

Aan de andere kant beseft hij dat hij nog aan zijn mentale veerkracht moet werken om weer volledig vertrouwen te hebben in het rallyrijden.

Maar één ding is zeker: Junior laat zich niet uit het veld slaan en zal blijven vechten voor zijn twee grote passies, muziek en rallysport.

Meer nieuws

Meer nieuws

.