Jeroen Meus verwerkt zwaar verlies op bijzondere manier: "Hij zou het niet tof gevonden hebben"
COS
Jeroen Meus verwerkt zwaar verlies op bijzondere manier: "Hij zou het niet tof gevonden hebben"
Foto: GoPlay

Jeroen Meus verloor op oudejaarsavond zijn broer Wim. Hij voerde drieënhalf jaar een strijd tegen darmkanker. Wim bleef al die tijd positief.

Voor Jeroen Meus en zijn familie blijft het "een enorm groot gemis". De 'Dagelijks Kost'-presentator vertelt in 'De Tafel van Vier' openhartig dat hij het verlies van zijn broer nog niet geplaatst heeft. "Ik heb voortdurend verdriet. Hij was chronisch ziek en ik heb nu chronisch verdriet, wij allemaal in de familie."

Het wordt stilaan wel beter. "Ik kan er al een beetje over babbelen en dat is al een doorbraak. Maar dat is nog maar recent eigenlijk", benadrukt Jeroen. Voor Jeroen helpt therapie enorm in het traject en raad het iedereen aan. "Dat is fantastisch. Die mensen hebben gestudeerd om je te helpen."

"Het zat echt vast bij mij, het zat heel diep. Ik geraakte niet vooruit. Ik voelde mij echt opgesloten. Op aanraden van de therapeut ben ik er nu iets mee aan het doen. Als je verdriet hebt, moet dat er op een of andere manier uit. Schrijf het op, maak een liedje. Ik ben een programma aan het maken."

Rouwkaartjes

Het programma gaat niet expliciet over Wim. "Mijn broer was enorm bescheiden, hij zou het niet zo tof gevonden hebben. Maar hij zit natuurlijk op mijn schouder", zegt Jeroen, die aan de slag is gegaan met de rouwkaartjes die hij ontving.

"Die mensen hebben ook hun verhaal gedaan aan mij. En ik heb die niet kunnen bedanken. Ik zoek die mensen nu op om hun verhaal ook eens aan te horen, om te kijken hoe mensen met rouw omgaan. Da's een enorm louterend traject dat ik nu aan het afleggen ben."

Het programma is heel belangrijk voor Jeroen. "Dat is hét programma dat ik moet maken op dit ogenblik. Dat is zoals een dichter die het gedicht voor zijn gestorven geliefde moet schrijven." Voor Jeroen is het een eerbetoon aan zijn broer. "Ik hoop er een klein beetje een soort van rust in te kunnen vinden."

Meer nieuws

Meer nieuws

.