Jeroen Meus slaat de bal compleet mis en krijgt het bijzonder hard te verduren
COS
Jeroen Meus slaat de bal compleet mis en krijgt het bijzonder hard te verduren
Foto: GoPlay

Jeroen Meus kennen we natuurlijk als tv-kok in 'Dagelijkse Kost'. Voor het populaire kookprogramma maakte Jeroen onder meer ook 'Plat Préféré' voor Canvas.

In 'Plat Préféré' bereidde Jeroen Meus het lievelingsgerecht van historische figuren op de plek waar ze vandaan kwamen of lang gewoond hadden. Zo trok hij ook naar Obersalzberg waar hij forel in botersaus maakte, het lievelingsgerecht van Adolf Hitler. 

Er kwam veel kritiek. "Achteraf bekeken had ik natuurlijk moeten inzien dat de naam Adolf Hitler echt niet paste in een programma waarin voor de rest enkel bewonderenswaardige mensen als Salvador Dalí en Maria Callas aan bod kwamen. Dat is dan ook gebleken", zegt Jeroen in Humo.

Toen Jeroen in Nashville de Johnny Cash-aflevering opnam, kreeg hij honderden telefoontjes. "De dagen erna waren hels: Michael Freilich van het maandblad Joods Actueel trok werkelijk alle registers open, ik werd tot held uitgeroepen op extreemrechtse websites en ik schopte het tot mijn verbijstering zelfs tot de wereldpers."

Uiteindelijk werd de aflevering door de VRT gecensureerd. Daar is Jeroen nooit rouwig om geweest. Het zou mensen "nodeloos geschoffeerd" hebben. Het enige wat Jeroen jammer vindt, is dat niemand heeft kunnen zien dat ze Hitler helemaal niet sympathiek maakten. "Integendeel", besluit Jeroen in Humo.

Meer nieuws

Meer nieuws

.