Jacotte Brokken schiet plots uit haar slof: "Mottige mens"
LHX
Jacotte Brokken schiet plots uit haar slof: "Mottige mens"
Foto: Eén

2023 is het jaar van Jacotte Brokken geweest. Niet alleen volgde ze Frank Deboosere op als weervrouw bij de VRT, ook schopte ze het tot in de finale van 'De Slimste Mens Ter Wereld'.

Vóór april 2023 was Jacotte Brokken nog een nobele onbekende, maar inmiddels is ze niet meer weg te denken uit de Vlaamse huiskamers. De VRT-kijkers én -luisteraars hebben haar al helemaal omarmd als weervrouw.

Ook op Play4 heeft ze al veel indruk gemaakt. Met haar brede kennis was ze dit jaar één van de strafste kandidaten van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Daar moest ze op het allerlaatste moment de duimen leggen voor winnaar Guga Baúl.

Hoewel ze veel fans heeft, zijn er onvermijdelijk ook haters. Daar kan ze meestal goed tegen, maar op woensdag werd het haar allemaal wat te veel.

Op Threads deelt ze een bericht dat een kijker haar gestuurd heeft. "U lijdt aan obesitas en dat is een ziekte!", luidt dat. "Eigenlijk willen wij u niet meer als weervrouw zolang u te dik bent. Nogmaals: het is een ziekte en geen normaal verschijnsel. Gewenning: neen! Vriendelijke groeten."

"Soms kan ik dit soort brol echt makkelijk negeren en parkeren", reageert Jacotte. "Maar vandaag ben ik moe en toe aan verlof en tegelijk ook naïef en hoopvol over 2024."

"Blijkbaar duiken we dit jaar even onbeschoft in mensen hun mailboxen, zonder dat die om uw mening hebben gevraagd. Fuck off met uw vuile bodyshaming. Ik heb medelijden met uw dikke vrienden en familieleden. Mottige mens."

Van haar volgers krijgt ze enorm veel steun. "Wat een onnozele, onverdraagzame mens die zoiets stuurt", steken ze haar een hart onder de riem. "Wat is me dat voor iets, zeg. Jij bent prachtig, Jacotte." "Het weer is nog nooit zo stralend geweest als sinds jij op het scherm bent."

Meer nieuws

Meer nieuws

.