“Het is zover: Bart De Pauw gaat voor grote ommezwaai zorgen”
PMN
“Het is zover: Bart De Pauw gaat voor grote ommezwaai zorgen”
Foto: Photonews

Zien we Bart De Pauw ooit nog terug op televisie? Er zijn wel wat fans die hem graag opnieuw op tv zouden zien. Voorlopig willen de tv-zenders er niet van weten.

VRT-CEO Frederik Delaplace besliste op de valreep om een documentaire over Bart De Pauw niet uit te zenden. Het gaat over een documentaire over zijn proces. Een reden is daar niet voor gegeven. “VRT wil zo alle kansen geven aan gesprekken tussen de partijen in de zaak. VRT zal niet verder communiceren om de gesprekken tussen de partijen in de zaak niet te bezwaren”, stond er te lezen in een kort persbericht.

De krant ‘Het Nieuwsblad’ zocht het verder uit. Het contacteerde verschillende personen. Uit die gesprekken blijkt dat er helemaal geen verzoeningsgesprekken plaatsvinden tussen Bart en zijn toenmalige slachtoffers.

De slachtoffers werden niet ingelicht. CEO Delaplace belde wel met één actrice om te melden dat er ‘twijfel’ was om de docu uit te zenden. De andere slachtoffers contacteerde hij niet wegens “tijdsgebrek”.

Gesprekken met Bart

Delaplace heeft de afgelopen weken wel verschillende gesprekken gevoerd met Bart zelf. Daaruit zou blijken dat hij zijn excuses wil aanbieden. Het zou meteen ook de reden waarom de CEO besloot om de docu niet uit te zenden.

De slachtoffers van Bart hebben er hun bedenkingen bij. Ze vinden het “vreemd” dat hij net nu zijn excuses wil aanbieden. Of die excuses er echt gaan komen, dat weet alleen Bart zelf.

De gewezen tv-maker werd in november 2021 door de Mechelse strafrechter schuldig bevonden aan de stalking van vijf vrouwen en aan digitale overlast bij nog een extra vrouw. Hij kreeg een celstraf opgelegd van zes maanden met uitstel. In de docu blikken acht vrouwen terug op hoe zij het allemaal beleefd hebben.

Meer nieuws

Meer nieuws

.