Het einde van 'Kamp Waes'? Special Forces hebben niet mis te verstane boodschap
LHX
Het einde van 'Kamp Waes'? Special Forces hebben niet mis te verstane boodschap
Foto: VRT1

Net als het eerste seizoen is het tweede seizoen van 'Kamp Waes' een enorm succes geweest. De grote vraag is nu: komt er een derde seizoen?

Met het eerste seizoen van 'Kamp Waes' hoopten de Special Forces een een nieuwe lading rekruten aan te trekken. Helaas slaagden ze niet in dat opzet, vertelt Luitenant-Kolonel Christophe Comhair aan Het Laatste Nieuws.

Er kamen niet opvallend meer aanmeldingen, en daarom was hij aanvankelijk geen fan van het idee om een tweede seizoen te maken. "Ik heb uiteindelijk toch een 'go' gegeven, gezien de huidige onderrekrutering en pensioengolf bij Defensie", klinkt het.

Zijn buikgevoel zegt dat het tweede seizoen een geslaagde promocampagne was, maar toch is het nog afwachten of het effect ervan op het aantal aanmeldingen ook echt voelbaar zal zijn. De cijfers zullen in juni geweten zijn. Pas daarna zal er een beslissing genomen worden over een eventueel derde seizoen.

Naast voldoende 'return on investment' heeft de Luitenant-Kolonel nóg een belangrijke voorwaarde. "Een derde seizoen zal sowieso ook straffer moeten zijn", eist hij. "Maar dan wordt het zeker ook duurder." 

"Bovendien hopen we ook nog de Franstalige kijkers te kunnen bereiken. Er blijft dus nog wat werk aan de winkel, voor we van start kunnen gaan."

Meer nieuws

Meer nieuws

.