Groot misverstand over 'Château Planckaert': Stephanie en Francesco doen straffe onthulling
LHX
Groot misverstand over 'Château Planckaert': Stephanie en Francesco doen straffe onthulling
Foto: Photonews

Momenteel is er op VRT 1 een nieuw seizoen van 'Château Planckaert' te zien. Daarin wordt door de hele familie Planckaert weer hard gewerkt aan het Franse kasteel.

Na twaalf seizoenen van 'De Planckaerts' was de familie Planckaert een hele tijd niet op televisie te zien. Eigenlijk hoefde een nieuwe realityreeks voor hen niet meer.

"Dat was niet echt het plan", onthult Francesco Planckaert op Radio2. "Het is toevallig ontstaan toen we Katrien Luyten leerden kennen." Zij is de bazin van productiehuis Vincent TV. "Er was zo'n goede klik dat we zeiden: 'Oké, we gaan dat doen.'"

Wat wel héél straf is, is dat Katrien op dat moment zelfs nog niet wist dat de familie een kasteel had. "Wij hadden al twee jaar een kasteel in Frankrijk, waaraan we nog niet echt begonnen waren", vertelt Stephanie Planckaert. De familie aarzelde zelfs om het aan Katrien te vertellen, omdat ze niet goed wisten of ze er wel mee naar buiten wilden komen. 

Er zijn heel wat mensen die denken dat 'Château Planckaert' enkel en alleen gemaakt wordt om het kasteel te kunnen betalen, maar die misvatting is bij dezen dus uit de wereld geholpen. "Dat kasteel was al ik-weet-niet-hoe-lang gekocht", aldus Francesco.

Concreet kocht de familie het in 2017. "En in 2019 of 2020 zijn de eerste uitzendingen begonnen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door radio2 (@radio2vrt)

Meer nieuws

Meer nieuws

.