Dieter Coppens doet erg verrassende onthulling over zijn kinderen en 'Down The Road'-deelnemers
COS
Dieter Coppens doet erg verrassende onthulling over zijn kinderen en 'Down The Road'-deelnemers
Foto: VRT

Dieter Coppens zien we elke zondag in een nieuw seizoen van 'Down The Road'. Dieter en Saar trokken met hun reisgenoten naar het wondermooie Canada.

Dieter Coppens heeft samen met zijn echtgenote Rut drie kinderen: Suzy, Francis en Lou. Dieter vindt het belangrijk dat zijn kinderen respect hebben voor mensen die een beetje anders zijn dan hen. 

"Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ze mijn reisgenoten uit 'Down The Road' ontmoeten", vertelt Dieter in Story. "Ze bellen zelfs met elkaar of sturen mekaar berichten. Ze maken ook echt deel uit van het leven van mijn kinderen."

"Daardoor weten die van mij nu ook perfect hoe je moet omgaan met mensen die een beperking hebben. Dat is ook het doel van het programma", benadrukt Dieter over 'Down The Road', dat al zes seizoenen telt.

"Veel mensen hebben angst voor wat ze niet kennen. Als ze iemand tegenkomen die anders is dan zij, dan weten veel mensen niet hoe zich te gedragen of hoe een gesprek aan te knopen", bedenkt de presentator zich.

"Dankzij 'Down The Road' - en dat vertellen de deelnemers me zelf - wordt er niet meer in een boogje rondom hen gelopen. Meer zelfs: ze worden spontaan aangesproken op straat. Die drempelvrees is weggenomen en dat leidt alleen maar tot een inclusievere wereld."

Meer nieuws

Meer nieuws

.